Συλλογή Τροφίμων σε μια Προσπάθεια Αλληλοβοήθειας των Οικογενειών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ                                            

ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                        

ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ                                                    

========================                                          

ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ 120 – ΔΑΦΝΗ

www.egdy.gr, email: ds@egdy.gr

 

Προς: Διευθυντή/Διευθύντρια, Σύλλογο Διδασκόντων και Σύλλογο Γονέων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δάφνης -Υμηττού

 

Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2012

        

Βιώνουμε, όπως είναι γνωστό, μια οικονομική κατάσταση η οποία είναι δύσκολη για όλους μας. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις μαθητών, που οι συνθήκες διαβίωσής τους, είναι πέρα και πάνω από δύσκολες. Είναι τραγικές!

            Η Ένωση Γονέων αναζητώντας τρόπους να  βοηθήσει, κατά το δυνατόν, τα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους ξεκινά μια προσπάθεια σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων, τους συλλόγους Διδασκόντων και τους συλλόγους Γονέων για την συγκέντρωση τροφίμων, διευκρινίζοντας ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν αποτελεί μια επιπλέον κίνηση φιλανθρωπίας αλλά μια κοινωνική προσπάθεια αλληλοβοήθειας ώστε να αντιμετωπίσουμε την κρίση όλοι μαζί με όρους συλλογικότητας, αξιοπρέπειας και αυτοοργάνωσης.

         Απευθυνόμαστε στους γονείς των μαθητών που αντιμετωπίζοντας ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αδυνατούν να εξασφαλίσουν έστω και τα αναγκαία για την διατροφή των παιδιών τους. Σε αυτούς ακριβώς  τους γονείς θέλουμε να πούμε ότι μπορούν να απευθύνονται στους εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να συμπαρασταθούμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, τηρώντας τη διακριτικότητα και εχεμύθεια που αρμόζει στη σοβαρότητα των περιστάσεων.

         Κατά δεύτερον, παρακαλούμε και τους γονείς που μπορούν να συνδράμουν την προσπάθειά μας αυτή, να επικοινωνήσουν μαζί μας. Πρέπει να γνωρίζουν ότι κι ένα πακέτο μακαρόνια ή ρύζι εξασφαλίζει το φαγητό της ημέρας σε κάποιον που δεν έχει τη δυνατότητα να το αγοράσει.

         Η όποια ΜΙΚΡΗ  ΒΟΗΘΕΙΑ έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΞΙΑ!!!!

Τα τρόφιμα που είναι δυνατόν να συγκεντρωθούν είναι: ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, γάλα μακράς διάρκειας, λάδι, ντοματοχυμοί, φρουτοχυμοί, μαρμελάδες, μέλι, κονσέρβες και ότι άλλο τρόφιμο δεν χρειάζεται συντήρηση σε ψυγείο.

Αυτά τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται στα σχολεία από τους Συλλόγους Γονέων θα μεταφέρονται σε αποθηκευτικό χώρο νόμιμου φορέα της πόλης (που θα ορισθεί) και από εκεί θα διανέμονται σε τακτική βάση στις οικογένειες που έχουν ανάγκη με αποκλειστική ευθύνη της Ενωσης Γονέων.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 6936179351 & 6948884018    

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ

 

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

                    ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΚΑΡΗΣ                     ΣΟΦΙΑ ΑΠΕΡΓΗ