Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας – Θέατρο στη Δάφνη

«Όταν ζούσα κι είχα ανθρώπινη καρδιά δεν ήξερα τι είναι τα δάκρυα, γιατί ζούσα στο παλάτι της ανεμελιάς, όπου απαγορεύεται η είσοδος στη θλίψη. Οι αυλικοί μου με φώναζαν ευτυχισμένο πρίγκιπα, κι ήμουν στ’ αλήθεια ευτυχισμένος, αν η ευχαρίστηση είναι ευτυχία».

Ένα από τα ομορφότερα κείμενα του Όσκαρ Ουάιλντ το παραμύθι «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας», ανεβαίνει το φετινό χειμώνα στη νέα θεατρική σκηνή του γνωστού ανακαινισμένου κινηματογράφου «Ατλαντίς» στη Δάφνη. Η θεατρική παράσταση διασκευασμένη σε παιδικό μιούζικαλ αναφέρεται στη μοναδική αξία της προσφοράς και της αγάπης που μπορεί να ζωντανέψει ακόμα και το άψυχο σώμα ενός χρυσού αγάλματος.

Στη θεατρική παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Κατερίνα Τσάβαλου, Νεκτάριος Λουκιανός, Μαρία Ελευθεριάδη, Σταύρος Ζουλιάτης, Μανώλης Πετράκης, Στεφανία Φιλιάδη, Αγνή Χιώτη. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Κοστούμια-Σκηνικά: Έβελυν Σιούπη, Χορογραφίες: Μιχάλης Μαραγκός, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παναρετάκης

Τηλέφωνο κρατήσεις θέσεων για σχολεία: Γιώργος Ζήσης 6937 373788 και  6938 272727

Παραστάσεις: Πρωινή: Σάβ. 11 π.μ., Κυρ. 11 π.μ., 3 μ.μ.
Εισιτήριο: € 8. Διάρκεια: 90′    Για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.


Περίληψη του έργου

Όταν ζούσε ο ευτυχισμένος πρίγκιπας στο παλάτι του, πίσω από ψηλά τείχη, τίποτα δεν τάραζε την ευχάριστη κι ανέμελη ζωή του. Κάποτε όμως ο πρίγκιπας σταμάτησε να ζει. Τότε οι άρχοντες της πολιτείας του έφτιαξαν ένα πανέμορφο άγαλμα από χρυσό και πολύτιμους λίθους και το έστησαν στο ψηλότερο σημείο της πόλης. Έτσι ο πρίγκιπας άρχισε να βλέπει από ψηλά όλη τη δυστυχία και τον πόνο των ανθρώπων του. Όταν κάποια στιγμή στάθηκε στα πόδια του ένα χελιδόνι για να ξαποστάσει, πριν φύγει για τις ζεστές χώρες το παρακάλεσε να μείνει κοντά του όσο χρειαζόταν για να βοηθήσει τους ανθρώπους της πολιτείας του, απαλύνοντας τον πόνο και τη δυστυχία τους. Άραγε με ποιο τρόπο θα το καταφέρει αυτό; Και ποιο θα είναι το τίμημα και γι’ αυτόν αλλά και για το χελιδόνι που τον αγάπησε μ’ όλη του την ψυχή; Το σίγουρο είναι ότι ο πρίγκιπας νιώθει πια απόλυτα ευτυχισμένος.