Επιστολή που στάλθηκε απο την Ενωση Συλλογων και Γονέων Δαφνης Υμμητού προς τους γονείς

Η ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Δάφνης Υμηττού συνεχίζει την διανομή τροφίμων σε οικογένειες και έχει σταλεί η παρακάτω επιστολή προς τους γονείς.  Την αναρτούμε για ενημέρωση όσων δεν έχουν ενημερωθεί.

 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ                                         

ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                              ΔΑΦΝΗ 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ                                                          

========================

ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ 120 – ΔΑΦΝΗ

Πληρ.: Μακρυγένης Στάθης, τηλ: 6944 248624 – Σχολεία Δάφνης

         Μπόκαρης Γιώργος, τηλ: 6936 179351 – Σχολεία Υμηττού

 

Αγαπητοί γονείς,

Στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας αυτή την περίοδο, ουσιαστική υποστήριξη μπορούν να προσφέρουν μόνο οι δεσμοί αλληλεγγύης που αναπτύσσονται από άνθρωπο σε άνθρωπο από οικογένεια σε οικογένεια. Είναι γεγονός ότι στη θέση μιας οικογένειας που σήμερα δεν έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει τη βασική τροφή των μελών της, αύριο μπορεί να βρεθεί κυριολεκτικά ο καθένας μας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Δάφνης-Υμηττού αναζήτησε από τις αρχές του 2012 τρόπους για να στηρίξει όσους από εμάς αυτή την περίοδο έχουν περισσότερη ανάγκη. Συζητήσαμε με καθηγητές, δασκάλους και γονείς και μπορέσαμε σιγά-σιγά να εντοπίσουμε αρκετές οικογένειες που είχαν την ανάγκη τροφίμων. Κατά τη διάρκεια του περασμένου σχολικού έτους και του καλοκαιριού με τη συνδρομή τοπικών καταστημάτων τροφίμων αλλά κυρίως γονιών που συγκέντρωσαν τρόφιμα στα σχολεία είχαμε τη δυνατότητα να τροφοδοτούμε σε τακτική δεκαπενθήμερη ή μηνιαία βάση 10 οικογένειες του Δήμου στα σπίτια τους. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και αυτό το σχολικό έτος.

Κατά πρώτον απευθυνόμαστε και πάλι στους γονείς των μαθητών που αντιμετωπίζοντας ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αδυνατούν να εξασφαλίσουν έστω και τα αναγκαία για τη διατροφή των παιδιών τους. Σε αυτούς ακριβώς  τους γονείς θέλουμε να πούμε ότι μπορούν να απευθύνονται στους εκπροσώπους της Ένωσης ή σε κάποιον από το Σύλλογο Διδασκόντων, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να συμπαρασταθούμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, τηρώντας τη διακριτικότητα και εχεμύθεια που αρμόζει στη σοβαρότητα των περιστάσεων.

Κατά δεύτερον, παρακαλούμε τους γονείς που μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθειά αυτή, να συγκεντρώσουν τρόφιμα ερχόμενοι σε επικοινωνία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του κάθε σχολείου με τους οποίους είναι σε συνεργασία η Ένωση. Τα τρόφιμα που συλλέγουμε είναι ξηρά τροφή που διατηρείται εκτός ψυγείου, ενώ μεγαλύτερη ανάγκη υπάρχει σε λάδι, ζάχαρη, αλεύρι, ρύζι, όσπρια, δημητριακά και γάλα.

Η όποια ΜΙΚΡΗ  ΒΟΗΘΕΙΑ έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΞΙΑ!

                 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΚΑΡΗΣ                   ΣΟΦΙΑ ΑΠΕΡΓΗ