ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Έκκληση για Συλλογή Τροφίμων

Στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας αυτή την περίοδο, ουσιαστική υποστήριξη μπορούν να προσφέρουν μόνο οι δεσμοί αλληλεγγύης που αναπτύσσονται από άνθρωπο σε άνθρωπο από οικογένεια σε οικογένεια. Είναι γεγονός ότι στη θέση μιας οικογένειας που σήμερα δεν έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει τη βασική τροφή των μελών της, αύριο μπορεί να βρεθεί κυριολεκτικά ο καθένας μας.

Η Ένωση Γονέων Δάφνης-Υμηττού σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των σχολείων της Δάφνης και του Υμηττού προμηθεύει από τις αρχές του 2012 τρόφιμα σε οικογένειες του Δήμου που αυτή την περίοδο χρειάζονται υποστήριξη για να επιβιώσουν. Με τη συνδρομή εταιρειών τροφίμων, αλυσίδων σούπερ μάρκετ, τοπικών καταστημάτων τροφίμων,  γονιών και πολιτών έχουμε τη δυνατότητα να τροφοδοτούμε στα σπίτια τους σε τακτική βάση περισσότερους από 80 ανθρώπους. Δυστυχώς, η ανάγκη για την υποστήριξη και άλλων οικογενειών του Δήμου αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Απευθυνόμαστε και πάλι στους γονείς των μαθητών που αντιμετωπίζοντας ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αδυνατούν να εξασφαλίσουν έστω και τα αναγκαία για τη διατροφή των παιδιών τους. Σε αυτούς θέλουμε να πούμε ότι μπορούν να απευθύνονται στους εκπροσώπους της Ένωσης ή σε κάποιον από το Σύλλογο Διδασκόντων, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να συμπαρασταθούμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, τηρώντας τη διακριτικότητα και εχεμύθεια που αρμόζει στη σοβαρότητα των περιστάσεων.

Ζητούμε επίσης από τους γονείς που μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια συλλογής τροφίμων, να συγκεντρώνουν τακτικά τρόφιμα στο κάθε σχολείο ερχόμενοι σε επικοινωνία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων της κάθε σχολικής μονάδας με τον οποίο είναι σε συνεργασία η Ένωση. Τα τρόφιμα που συλλέγονται είναι ξηρά τροφή που διατηρείται εκτός ψυγείου, ενώ μεγαλύτερη ανάγκη υπάρχει σε λάδι, ζάχαρη, αλεύρι, ρύζι, όσπρια, δημητριακά και γάλα.

Η όποια ΜΙΚΡΗ  ΒΟΗΘΕΙΑ έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΞΙΑ.

Σας ευχαριστούμε!

 

Πληροφορίες:

Ένωση Γονέων: Γιώργος Μπόκαρης 6955 181585, Δημήτρης Ντάικος 6977 301414,

Μαρία Δημητροπούλου 6948 884018, Στάθης Μακρυγένης 6944 248624