Γαβρόγλου: Από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος τα ξενόγλωσσα βιβλία θα διανέμονται δωρεάν

Τη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018, συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Ιωάννη Δελή προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τα ξενόγλωσσα σχολικά βιβλία που είναι επί πληρωμή σε όλα τα δημόσια λύκεια.
Όπως ανέφερε ο Βουλευτής “αυτά τα βιβλία, που εκτός των άλλων είναι και πανάκριβα -20, 30 ευρώ το καθένα- συνήθως τα πληρώνουν οι ίδιοι οι γονείς από την τσέπη τους την ώρα, βέβαια, που οι λαϊκές οικογένειες στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα. Σπανιότερα τα αγοράζουν οι ίδιες οι σχολικές επιτροπές, αφήνοντας παραπίσω άλλες επείγουσες ανάγκες των σχολείων τους, μιας και η χρηματοδότησή τους από το κράτος είναι τραγικά μειωμένη. Εδώ να πούμε ότι είναι περίπου στο μισό αυτή η κρατική επιχορήγηση, απ’ ότι έπαιρναν πριν από λίγα χρόνια.”
Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου, στην απάντησή του δεσμεύτηκε ότι από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος τα ξενόγλωσσα βιβλία θα διανέμονται δωρεάν. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι “θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα δίνονται δωρεάν αυτά τα συγγράμματα. Είναι ένα απαράδεκτο καθεστώς που το κληρονομήσαμε. Δεν μπορεί το κράτος να συναλλάσσεται με εμπόρους. Είναι ενάντια στη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, από τον επόμενο Σεπτέμβριο, σε όλες τις βαθμίδες τα ξενόγλωσσα βιβλία θα παρέχονται δωρεάν στους μαθητές, όπως πρέπει να παρέχονται δωρεάν στους μαθητές.”
Όπως ανταπάντησε και ο ερωτών Βουλευτής αναμένουμε να δούμε την υλοποίηση της εξαγγελίας…