Previous Next

Συνάντηση μαθητών από Λύκεια του Δήμου μας με τον Υπουργό Παιδείας

Σε συνέχεια του καλέσματος, που έκανε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε μαθητές των Λυκείων του Δήμου μας – μετά το τέλος της εκδήλωσης της Ένωσης Γονέων για το Νέο Λύκειο – πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου μια δίωρη φιλική κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων στο γραφείο στο Υπουργείο Παιδείας.  Τα παιδιά συζήτησαν με τον Υπουργό θέματα που τους απασχολούν και μοιράστηκαν μαζί του τις απόψεις τους για το πώς θα μπορούσε να είναι το σχολείο που ονειρεύονται.

Permanent link to this article: http://www.egdy.gr/site/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%84%cf%8e%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%bb%cf%8d%ce%ba%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf/

Συνομιλώντας με τον Υπουργό Παιδείας για το Νέο Λύκειο

Ευχαριστούμε τους μαθητές του 1ου Λυκείου Υμηττού για τη βιντεοκάλυψη της εκδήλωσης της Ένωσης με προσκεκλημένο ομιλητή τον Υπουργό Παιδείας.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης στο ακόλουθο link ΕΔΩ.

Permanent link to this article: http://www.egdy.gr/site/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bb%cf%8e%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82/

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου συζητά σε σχολείο του Δήμου μας για το Νέο Λύκειο

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δάφνης – Υμηττού διοργανώνει εκδήλωση για το Νέο Λύκειο την Κυριακή 4 Νομεβρίου στις 18:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Υμηττού, Προύσσης 1 & Ηλιουπόλεως.

Στην εκδήλωση ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου συζητά με γονείς και μαθητές για τις προβλεπόμενες αλλαγές αναφορικά με το Νέο Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

 

Permanent link to this article: http://www.egdy.gr/site/%ce%bf-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%ba%cf%8e%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b1%ce%b2%cf%81%cf%8c%ce%b3%ce%bb%ce%bf%cf%85/

Κύκλος συναντήσεων για τον γονεϊκό ρόλο: Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο ως τρόπος ζωής

Αμφιθέατρο Μουσείου Μπουζιάνη, Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, Οδός Γ. Μπουζιάνη 27-31, Δάφνη

Στον κύκλο συναντήσεων για την Παιδεία και το Γονεϊκό Ρόλο η τελευταία μας συνάντηση για φέτος έχει θέμα την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο ως τρόπο ζωής. Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο δεν διδάσκεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, ούτε είναι πάντα ανάμεσα στις βασικές έγνοιες των γονιών για τα παιδιά τους. Την ίδια στιγμή αποτελεί μια μοναδική αξία που περνά από γενιά σε γενιά δίνοντας νόημα στην ανθρώπινη υπόσταση, ενώ σημαντικές έρευνες την έχουν συνδυάσει αναπόσπαστα με την ευτυχία.

Θα μιλήσουμε για την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο με εργαλεία μελέτης δυο ξεχωριστές περιπτώσεις. Η ΕΛΙΞ – Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας ξεκίνησε το 1987 ως μια πρωτοποριακή δράση για την εθελοντική προσφορά και την κοινωφελή εργασία με επίκεντρο τους νέους ανθρώπους. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, αδιάλειπτης παρουσίας, διοργανώθηκαν περισσότερα από 400 προγράμματα εθελοντικής εργασίας σε 120 περιοχές της Ελλάδας από την Κρήτη έως τη Θράκη και από την Ήπειρο έως τη Λέσβο. 5.500 νέοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχαν σε αυτά τα προγράμματα, ενώ την ίδια στιγμή περισσότεροι από 2.500 νέοι από την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα προγράμματα σε όλον τον κόσμο. Χαρακτηριστικές δράσεις η αποκατάσταση πετρόκτιστων κτιρίων για την ανάδειξη της ηπειρώτικης παράδοσης στα Μαστοροχώρια της Ηπείρου, εργασίες αποκατάστασης μετά από πυρκαγιές και δενδροφυτεύσεις όπως στην Αρχαία Ολυμπία, καθαρισμός δασών και δασοπροστασία στην Ανατολική Αττική, συντήρηση και ανακατασκευή παραδοσιακών μονοπατιών στις Κυκλάδες, συνοδεία και φροντίδα ατόμων με ειδικές ανάγκες σε χώρους φροντίδας και περίθαλψης και σε προγράμματα Δήμων, δημιουργική απασχόληση ευπαθών ομάδων παιδιών σε σχολεία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και πρόσφατα προσφυγόπουλων. www.elix.org.gr

Το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών ξεκίνησε έχοντας ως βασική αρχή το αίσθημα της αλληλεγγύης με όρους ισότητας και όχι φιλανθρωπίας για τις γυναίκες που ανήκουν σε αυτή την ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού. Παρέχει ευκαιρίες και πόρους για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων, την κοινωνική ενσωμάτωση καθώς και την πρόληψη από τον στιγματισμό και την κοινωνική περιθωριοποίηση. Η μορφή αρωγής προς τις φυλακισμένες και αποφυλακισμένες γυναίκες μπορεί να είναι υλική, εκπαιδευτική, συμβουλευτική ή παροχή νομικών υπηρεσιών. Το Δίκτυο ήρθε ως φυσική συνέχεια μιας πολύ σημαντικής δουλειάς στα πρώτα οργανωμένα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας εντός του Κορυδαλλού και των Γυναικείων Φυλακών στον Ελεώνα Θηβών. Η απίστευτα σημαντική δουλειά των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας μέσα στις φυλακές αποδεικνύεται με τους αριθμούς των ερευνών που δείχνουν ότι, ενώ στον γενικό πληθυσμό των φυλακισμένων το 70% επιστρέφει στη φυλακή μετά την αποφυλάκισή του, στον πληθυσμό των φυλακισμένων που παρακολουθούν τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας το ποσοστό αυτό κινείται περί το 3% με πτωτικές τάσεις.

Κάθε προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι πάντα αποτέλεσμα μια συλλογικής προσπάθειας, μιας ομαδικής εργασίας. Είναι όμως γεγονός, ότι πάντα τέτοιες σημαντικές προσπάθειες τις ξεκινούν, τις τρέφουν και τις κληροδοτούν στους μεταγενέστερους, φωτισμένες προσωπικότητες. Δύο από αυτούς τους μοναδικούς ανθρώπους θα έχουμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας στη συνάντηση της  Τετάρτης 16 Μαΐου στο Μουσείο Μπουζιάνη στις 8 μ.μ. Κοντά μας θα είναι η Ελένη Γαζή, Πρόεδρος και Ιδρύτρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΕΛΙΞ, Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας και ο Κλήμης Πυρουνάκης διευθυντής για πολλά χρόνια του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας των γυναικείων Φυλακών στον Ελαιώνα Θηβών και Ιδρυτής του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών.

Θα σας περιμένουμε για να γνωρίσουμε από κοντά την εμπειρία δύο σημαντικών ανθρώπων για το πώς μπορούμε να μην ζούμε μόνο για τον εαυτό μας αλλά ως ενεργό τμήμα του κοινωνικού συνόλου και πώς αυτό μπορούμε να το μεταδώσουμε ως βίωμα και στα παιδιά μας.

Permanent link to this article: http://www.egdy.gr/site/%ce%ba%cf%8d%ce%ba%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b3%ce%bf%ce%bd%ce%b5%cf%8a%ce%ba%cf%8c-%cf%81%cf%8c/

Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τη σχέση γονιών και εφήβων στην επιλογή του επαγγέλματος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση -πρωτοβουλία της Ένωσής μας- που μας έφερε αντιμέτωπους με την πραγματική επιρροή των γονιών στην ψυχοσύνθεση των εφήβων και στο πώς γίνεται η επιλογή σπουδών κι επαγγέλματος. Χρήσιμες συμβουλές και ουσιαστικοί προβληματισμοί.
Ευχαριστούμε πολύ τις ομιλήτριες κ. Βάσια Γιαννακοπούλου και κ. Εβελίνα Κοκκίνη από την Career In Progress, καθώς και όλους όσοι παρευρέθησαν και με τη συμμετοχή τους μας δίνουν μεγαλύτερη ώθηση για περισσότερες δράσεις.

Στην ακόλουθη σύνδεση μπορείτε να δείτε την παρουσίαση της κας Εβελίνας Κοκκίνη με θέμα

Γονείς, Εφηβεία & Επιλογή Επαγγέλματος.

 

Permanent link to this article: http://www.egdy.gr/site/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%87/

Εκδηλώσεις της Ένωσης Γονέων με θέμα τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τις Σχέσεις Σχολείου Οικογένειας

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για γονείς οργανώνονται το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο των δράσεων της Ένωσής μας:

  • Η πρώτη αφορά στον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών μας και τον δικό μας ρόλο και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 30 Απριλίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Γενικού Λυκείου Υμηττού. Θα μιλήσουν η Εβελίνα Κοκκίνη, ψυχοθεραπεύτρια, ομαδική αναλύτρια και ο Νίκος Πατσέλης Σύμβουλος Καριέρας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Δείτε εδώ την Αφίσα και την Πρόσκληση της Εκδήλωσης. 
  • Η δεύτερη, που γίνεται στο πλαίσιο των προτάσεών μας για τη θεματική της Παιδείας του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Δήμου μας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 2 Μαΐου και έχει θέμα “Οικογένεια και Σχολείο, Δύο δυνατοί συνεργάτες στο μεγάλωμα του παιδιού (Δυνάμεις και Αδυναμίες)” και θα μιλήσει η κ. Μαρία Αγγέλου, Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος τοξικοεξάρτησης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας. Θα ακολουθήσει σχετική ανάρτηση με την πρόσκληση και περισσότερες πληροφορίες.
    Περιμένουμε να σας δούμε κι από κοντά!

 

Permanent link to this article: http://www.egdy.gr/site/%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ad%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%bf%ce%bd%ce%ad%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%b5-%ce%b8%ce%ad%ce%bc%ce%b1-%cf%84/

Σχέσεις Σχολείου-Οικογένειας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου

Εκδήλωση για τις Σχέσεις Σχολείου Οικογένειας πραγματοποιείται στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Δάφνης-Υμηττού την Τετάρτη 18 Απριλίου στις 8 μ.μ. Ομιλητής στη συνάντηση ο Παναγιώτης Πίλουρης, σχολικός σύμβουλος. Οι εκδηλώσεις του Ανοιχτού Πανεπιστημίου πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο του Μουζείου Γ. Μπουζιάνη στη Δάφνη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

 

Permanent link to this article: http://www.egdy.gr/site/%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b3%ce%ad%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%ce%bf/

Οι προοπτικές των ΕΠΑΛ: μία ισότιμη εκπαιδευτική επιλογή

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές προοπτικές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Γενικού Λυκείου Υμηττού σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων του 1ου και 3ου Γυμνασίου Υμηττού και του 1ου Γενικού Λυκείου Υμηττού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο καθηγητής του ΕΠΑΛ Υμηττού κος Γιάννης Ιωαννίδης παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ΕΠΑΛ, το οποίο περιλαμβάνει εξειδικευμένα μαθήματα σε οργανωμένα εργαστήρια ανά τομέα σπουδών. Ο ομιλητής αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα των μαθητών για είσοδο σε Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές μέσα από τη φοίτηση στα ΕΠΑΛ, καθώς και στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας το οποίο αυξάνει το ποσοστό των θέσεων στα Πανεπιστήμια από 1% σε 5% για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ. 

Κατά τη διάρκεια της ενδιαφέρουσας συζήτησης που ακολούθησε ανάμεσα στους γονείς και την ομάδα των καθηγητών από το 1ο ΕΠΑΛ Υμηττού, έγινε φανερό ότι η Επαγγελματική Εκπαίδευση δεν αποτελεί λύση ανάγκης για αδύναμους μαθητές αλλά ισότιμη και συχνά προτιμότερη εκπαιδευτική επιλογή για τους μαθητές και τις μαθήτριες, ανάλογα με τα κλίσεις και τα ενδιαφέροντα τους. Σημαντική διάσταση δίνει το γεγονός ότι η υποστήριξη των επαγγελματικών σπουδών αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία μέσω σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων στηρίζει την επαγγελματική εκπαίδευση με στόχο την άμεση και επιτυχημένη εργασιακή προοπτική των αποφοίτων.

Στις ακόλουθες συνδέσεις πληροφοριακό και ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις σπουδές σε ΕΠΑΛ.

Πρόσβαση Αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) σε Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές

Βάσεις Επιλογή ΕΠΑΛ – Πανελλαδικές 2017

Τομείς Ειδικότητες ανά Επαγγελματικό Λύκειο

1ο ΕΠΑΛ Υμηττού

 

 

Permanent link to this article: http://www.egdy.gr/site/%ce%bf%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%bf%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bb-%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%b9%cf%83%cf%8c%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%cf%80/

Εκδήλωση για τις προοπτικές των Επαγγελματικών Λυκείων

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 3ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Υμηττού σας προσκαλούν σε εκδήλωση για την παρουσίαση της δομής και των προοπτικών των Επαγγελματικών Λυκείων. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Υμηττού στις 6 μ.μ. Ομιλητής ο καθηγητής του ΕΠΑΛ Υμηττού κος Γιάννης Ιωαννίδης.

 

Permanent link to this article: http://www.egdy.gr/site/%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%bf%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3/

Παρουσίαση για τις κοινωνικές ανισότητες στην εκπαίδευση στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση των κοινωνικών ανισοτήτων στην εκπαίδευση παρακολουθήσαμε χθες, στην πρώτη από μια σειρά ομιλιών, που παρουσιάζονται στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας για την Παιδεία του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Δήμου μας σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Δάφνης-Υμηττού. Ευχαριστούμε πολύ την Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Αλεξάνδρα Βασιλοπούλου για την ανταπόκρισή της στο κάλεσμά μας.

Permanent link to this article: http://www.egdy.gr/site/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%8c%cf%84/

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com